top of page

N'EXT NATURE

De kracht en veerkracht van de natuur

Next_navigatie_nieuw_8.png
Over Nature

In de natuur is diversiteit de beste ontwerper van veerkracht op lange termijn in een ecosysteem waarin onderlinge samenhang kan leiden tot uitzonderlijke innovaties, prestaties ontwerp -en (denk)kracht.

Talks / Q&A

Spraakmakende talks en discussies.

Naar aanleiding van de verhalen van  Joyce Oomen van Blooming Business,  Ronald Buiting, ecoloog & filosoof en Volkert Engelsman, Nederlandse ondernemer en pionier in de biologische landbouw gaat Judith Baehner van Het Groenlab in gesprek over de Natuur en de verbinding met de mens in transitie. De weg van het Antrepoceen naar het Symbioceen.

Joyce Oomen van Blooming Business

Joyce Oomen is expert op het gebied van wissel-/seizoen beplanting en eigenaar van Blooming Business. 

Met haar bedrijf maakt zij natuurlijke beplantingsontwerpen welke garant staan voor een niet alledaagse beleving van seizoensbloei. Blooming Business draagt jaarrond zorg voor zowel ontwerp, planning als aanlevering van (eigen kweek) bijzondere wisselplanten. 

Haar roots liggen in de bloemsierkunst, ontwerp en planning en in de wereld van de kwekerij. Vanuit die combinatie ontwikkelde zij een nieuwe aanpak en kijk op wat wisselbeplanting anno nu kan zijn. 

Niet op een enkele vierkante meter maar in groots opgezette projecten draagt zij in binnen en buitenland haar waardevolle steen bij aan de beleving van seizoensbloei. Esthetiek en pragmatisme gaan in haar ontwerpen altijd hand in hand. 

Met haar vernieuwende visie op borderinrichting heeft zij een unieke stijl ontwikkeld: borders worden onder haar handen boeketten met wortels. 

Ronald Buiting, ecoloog & filosoof

Presentatie: De Nieuwe Waarde

Ronald ging op zijn 13de als vrijwilliger aan de slag bij Knotgroep Vleuten-de Meern. Tijdens het knotten van wilgen, het afzetten van elzenstoven en het renoveren van pestbosjes en eendenkooien is zijn liefde voor bos, bomen en natuur ontstaan. Daarna studeerde hij bosbouw op hogeschool Larenstein in Velp, gevolgd door een studie bosecologie en filosofie aan de WUR. Na deze studies heeft Ronald aan een proefschrift gewerkt waarin hij heeft nagedacht over het verschil in betekenis tussen het woord ‘bouw’ binnen huizenbouw en natuurbouw. Belangrijkste missie is om binnen projecten ervoor te zorgen dat de natuur, na uitvoering van het project, beter functioneert dan ervoor. Sinds twee jaar wordt daarbij ook volgens de lijn van De Nieuwe Aarde gewerkt. DNW is een door Ronald ontwikkeld concept waarbij naast het versterken van de biodiversiteit, ook altijd wordt gekeken naar de manier waarop de groene omgeving een bijdrage aan klimaatadaptatie en het verbeteren van de gezondheid kan leveren. En dat is, zeker in het licht van wat Nederland op dit moment qua klimaat en gezondheid meemaakt, niet onbelangrijk.

 

Volkert Engelsman - CEO Eosta, Nature & More

Presentatie: Dream, Dance & Deliver

Na zijn studie (economie &bedrijfskunde) werkte Volkert voor Cargill Inc USA voordat hij in 1990 Eosta oprichtte.

Het Nederlandse bedrijf is momenteel Europa's grootste importeur, verpakker en distributeur van biologisch geteelde verse producten en bedient grote retailers en natuurvoedingswinkels in Europa, de VS, Canada en het Verre Oosten. Een van de aandachtsgebieden van Eosta is de ontwikkeling van biologische landbouwprojecten op het zuidelijk halfrond en de tropen.

Terwijl internationale beleidsmakers nog steeds de belofte van full cost accounting ontdekken, neemt Eosta True Cost mee naar de werkvloer. Het transparantie-initiatief True Cost of Food toont consumenten de werkelijke kosten van biologische versus conventionele producten.

Eosta is bekroond met diverse prijzen zoals de Nr.1 positie op de Nederlandse Duurzaamheid Top-100 2017, de Koning Willem I Award 2018 en de European Business Award for the Environment 2019.

Judith Baehner - Het Groenlab

Re-Love, Re-connect, Re-act and Re-educate with Nature

Judith Baehner, plant-architect, concept maker, plantengoeroe, styliste, auteur, plantendichter, ontwerper en docent is oprichter van Het Groenlab waar ze haar passie voor groen deelt. Ze combineert haar ervaring in de groensector en als stylist met haar fascinatie voor planten om een inspirerende en inventieve groene omgeving te creëren. Dit zie je terug in het persoonlijke en stijlvolle karakter van haar beplantingen, ontwerpen, boeken, en lezingen.

"Het Groenlab is een plek waar we experimenteren met de natuur en waar we ons laten inspireren door groen. Wij geloven dat een groenere wereld met groene steden en natuurinclusies bouwen heel belangrijk is voor de toekomst en dat begint bij de liefde voor en het contact met de natuur".

ANDERE TALKS

Next_navigatie_nieuw_7.png

N'EXT CULTURE

11:00 – 20:00 N'EXT

Wiersedreef 1, 3433 ZT Nieuwegein, Nederland

Mens en omgeving - trends en visie op de toekomst

Next_navigatie_nieuw_9.png

N'EXT CULTURE

11:00 – 18:00 N'EXT

Wiersedreef 1, 3433 ZT Nieuwegein, Nederland

De innerlijke mens - voeding tot nadenken

bottom of page